T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Gürpınar Azime Yılmaz Anadolu Lisesi

Eylül 2022 Sorumluluk Sınavları

Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğine göre karne ortalaması 50'nin altında olan öğrenciler en fazla 3 zayfla bir üst sınıfa geçebilir. Üst sınıflara geçerken alt sınıflardan gelen toplam sorumlu ders sayısı 6'yı geçemez, geçerse bulunduğu sınıfta tekrara kalır. Bu kural geçen sene pandemiden dolayı uygulanmamış ve zayıf sayısına bakılmaksızın öğrencilerin zayıf olan tüm derslerden sorumlu geçmeleri sağlanmıştı. Bu sene yönetmelik tekrar devreye girdiğinden geçme kriterlerini sağlayamayan öğrencilerin sınıfta kalma durumu oluşacaktır.

Sorumluluktan kurtulmanın tek yolu Sorumluluk Sınavına girip en az 50 geçer not almaktır.

Okulumuzdaki tüm Sınav Programları web sitemizde "Eğitim Öğretim" sekmesinde yayınlanmaktadır.

 

07-09-2022

ÇOK SORULAN BAZI SORULARIN CEVAPLARI

Sınava gelirken kimliğinizi, kalem ve silginizi getirmeyi unutmayınız.

Sorumluluk sınavları klasik yazılı olarak yapılır.

Sınav soruları, sorumlu olduğunuz sınıfta gördüğünüz tüm konuları kapsar.   

Sorumluluk sınavları her yıl okulun açıldığı ilk hafta EYLÜL ayı, 2.dönem başında ŞUBAT ayı ve okulun kapandığı son hafta HAZİRAN ayında olmak üzere yılda 3 defa yapılır. 

Sorumlu olduğunuz bir dersten geçmenin tek yolu; yılda 3 defa yapılan bu sorumluluk sınavlarına girerek en az 50 puan almaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı dersi "Zorunlu Ders" kapsamında olduğundan yıl sonu notu zayıf olursa; karne ortalaması 50'nin üzerinde bile olsa sorumlu olarak geçilir.

Mezun olana kadar alttan gelen tüm sorumluluklarınızı bu sınavlara girerek temizlemeniz gereklidir. Aksi halde mezun olmuş görünseniz dahi diploma alamaz ve üniversite kazanmış olsanız dahi diplomanız olmadığı için kayıt yaptıramazsınız. Bu sebeple bilgileriniz taze iken sınavlara girip tüm sorumluluklarınızı temizlerseniz üst sınıflarda tekrar bu derslere çalışıp sınava girmek zorunda kalmazsınız.

 

Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.09.2022 - Güncelleme: 07.09.2022 23:40 - Görüntülenme: 637
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Eylül, Sorumluluk,