Açık liseden okulumuza geçiş yapılabilir mi?

Evet. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmanız gerekli. Denklik işlemleriniz yapıldıktan sonra puan durumunuza göre okulumuza gelme şansınız olabilir.

Sorumluluk Sınavları ne zaman yapılır?

1. Dönemin ilk haftasında (EYLÜL), 2. Dönemin ilk haftasında (ŞUBAT) ve yıl sonu okulun son haftasında (AĞUSTOS) olmak üzere yılda 3 defa yapılır.

Kaç gün devamsızlık hakkı vardır?

Yıl boyunca 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü olmak üzere toplam 30 günlük devamsızlık hakkı vardır. Bu süreleri aşan öğrenciler notlarına bakılmaksızın sınıf tekrarına kalır.

Sınıf geçme şartları nelerdir?

Yıl sonu karne ortalaması 50 ve üzeri olan öğrenci zayıf sayısına bakılmaksızın direk sınıfını geçer. (Edebiyat hariç) Baraj dersi olan Türk Dili ve Edebiyatı dersinden kalmışsa sorumlu olarak geçer. Karne ortalaması 50'nin altında olan öğrenci en fazla 3 zayıfla bir üst sınıfa geçer.

Diğer okul türlerinden nakil gelinebilir mi?

Evet. Fakat okulumuzda görmediğiniz tüm derslerden sorumlu olursunuz. Sorumluluk sınavlarına girerek görmediğiniz bu derslerin sınavlarından geçmek zorunda kalırsınız.