12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN 2. DÖNEM SINAV TAKVİMİ YAYINLANDI.

2. DÖNEM VELİ TOPLANTISI 28 NİSAN 2024  PAZAR GÜNÜ OKULUMUZDA YAPILACAKTIR.

SABAHÇI GRUPLAR : 12:00 İLE 13:30 ARASI

ÖĞLENCİ GRUPLAR :13:30 İLE 16:00 SAATLERİ ARASINDA OLACAKTIR.

20 Şubat Pazartesi günü öğleden sonra Öğretmenler Kurulu yapılacağından Sorumluluk Sınavları salı gününden itibaren başlayacaktır. Sabahçı öğrenciler 07.10-10.00 arası, öğlenci öğrenciler de 10.10-13.00 arası programdaki ilk 4 derslerini yapacaktır.

Eyl

Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğine göre karne ortalaması 50'nin altında olan öğrenciler en fazla 3 zayfla bir üst sınıfa geçebilir. Üst sınıflara geçerken alt sınıflardan gelen toplam sorumlu ders sayısı 6'yı geçemez, geçerse bulunduğu sınıfta tekrara kalır. Bu kural geçen sene pandemiden dolayı uygulanmamış ve zayıf sayısına bakılmaksızın öğrencilerin zayıf olan tüm derslerden sorumlu geçmeleri sağlanmıştı. Bu sene yönetmelik tekrar devreye girdiğinden geçme kriterlerini sağlayamayan öğrencilerin sınıfta kalma durumu oluşacaktır.

Sorumluluktan kurtulmanın tek yolu Sorumluluk Sınavına girip en az 50 geçer not almaktır.

May

Sorumluluk Sınavlarına girmesi gereken öğrencilerimizin listesi okula asılmış ve aşağıda da ilan edilmiştir.

May

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında kabul edilen 17 projemiz öğrencilerimiz tarafından hazırlandı. Projelerimiz öğrencilerimiz tarafından 26 Mayıs 2022 Perşembe 10.00-16.00 saatleri arasında sergilenecektir. Tüm öğrenci, veli ve davetlilerimizi bekliyoruz.

Ock

MEB tarafından sene başında 18-19 Eylül'de İstanbul çapında yapılan Hazırbulunuşluluk Uygulamasının devamı niteliğinde olan Süreç İzleme Uygulaması 9 Ocak 2022 Pazar günü EBA üzerinden yapılacaktır. Aynı şekilde Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden EBA'ya tanımlanan saatlerde yapılacak olan uygulamaya tüm öğrencilerimizin katılımı zorunludur.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün velilerimize yönelik projelerinden olan İstanbul Veli Akademileri Projesi kapsamında, ilki 26.10.2021 Salı günü saat 20.00'da Md. Yrd. Leman HAFIZOĞLU başkanlığında Okul Rehber Öğretmenimiz Servet ABLAY tarafından sunumu yapılacak olan "Akademik Başarı ve Meslek Seçimi" konulu online seminerimize tüm velilerimiz davetlidir.

Ağu

2021-2022 Eğitim öğretim yılına 6 Eylül 2021 Pazartesi günü tüm öğrencilerimizle yüzyüze ve tam gün şeklinde başlayacağız. Öğrencilerimizin kullanacağı kıyafet görseldeki gibi logolu siyah tişört ve pantolondur.

Sınıf listeleri 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin seçtiği derslere göre oluşturulacağından son hafta ilan edilecektir.

Ders saatlerimiz 8.30-15.30 arası tam gün şeklinde web sitemizin "Eğitim Öğretim>Zil Saatleri" sayfasında ilan edilmiştir.

Kitap dağıtımları okulun açıldığı ilk hafta yapılacaktır.